DC 18 SPL vaihtopolttokattila

Rica Atmos vaihtopolttokattila on pitkän tuotekehityksen tulos. Vaihtopolttokattiloissa on yhdistetty tehokas puun ja öljyn tai puun ja pelletin poltto. Puu poltetaan kattilan kahdessa ylimmässä tulipesässä ja pelletti tai öljy alimmaisessa tulipesässä.

Rica Atmos -vaihtopolttokattiloissa puupuoli toimii aina käänteispalotekniikalla.

Käänteispalotekniikalla puun palamisesta saadaan jopa 30% enemmän energiaa. Siinä savukaasut poltetaan uudelleen vetopuhaltimen avulla erillisessä keraamisessa palokammiossa.

Savukaasun polttamisella saadaan puusta täydellinen hyöty pienelläkin puumäärällä. Keraamisten sisäpintojen ansiosta puu palaa mahdollisimman tarkasti - liekkiä ei sammuteta kylmillä teräspinnoilla. Samalla kattila pysyy myös puhtaana mahdollisimman pitkään.

Vetopuhaltimen ansiosta kattilan puun palamisprosessi ei ole altis sään matala- ja korkeapaine- vaihteluille. Vetopuhallin helpottaa myös kattilan sytyttämistä. Puhallin sammuu automaattisesti kun lämpötila laskee alle säädetyn termostaattiarvon.
 
Tehokkaasta puunpolttomahdollisuudesta huolimatta Rica Atmos -vaihtopolttokattiloissa sekä öljy että pelletti palavat korkeilla hyötysuhteilla.

Lisätietoja liitteestä löydät tarkemmat tekniset tiedot.

Kattilan varusteet:        
- Keraamiset arinakivet
- Savukaasupuhallin
- Puhdistusrauta
- Puhdistusharja
- Tuhkakouru
- Vedonsäädin
- Käyttöohjekirja, Suomi ja alkuperäinen Atmos